Veelgestelde vragen

Interessante weetjes over prefabgarages

Bent u geïnteresseerd in betonnen prefabgarages, maar hebt u nog enkele vragen? Interessante weetjes vindt u in onze FAQ's – de veelgestelde vragen. Als niet al uw vragen beantwoord worden, zijn we altijd telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Wat zijn de voordelen van een prefabgarage ten opzichte van een gemetselde garage?

Betonnen prefabgarages worden steeds populairder – en niet voor niets. Het is duidelijk dat een garage de meest doeltreffende manier is om uw auto te beschermen tegen het weer, vandalisme en diefstal. Maar ten opzichte van conventionele, gemetselde garages hebben betonnen prefabgarages veel voordelen, die we hier graag aan u willen uitleggen:

Individueel ontwerp

Als het gaat om een prefabgarage, denken velen in eerste instantie dat er maar enkele standaardmodellen zijn om uit te kiezen, zonder veel mogelijkheden voor vormgeving. De productie van prefabgarages is echter zo geëvolueerd dat u geen gewoon model krijgt, maar uw individuele droomgarage. Betonnen prefabgarages worden gerealiseerd als enkele en dubbele garages en als grote garages. Met betrekking tot de uitrusting van de garage zijn de opties divers. U hebt onder andere de keuze uit verschillende soorten pleister, dakconstructies, garagepoorten, ramen, deuren, elektrische installaties en nog veel meer. Ook als er extra ruimte nodig is in de garage om daar een kleine werkplaats of opslagruimte in te richten, kan hier bij de planning rekening mee gehouden worden. In termen van vormgevingsmogelijkheden is een betonnen prefabgarage geenszins inferieur aan een klassieke garage of carport.

Meer beschikbare ruimte

Een betonnen prefabgarage doet het met een muurdikte van ongeveer acht centimeter. Dit verhoogt het beschikbare garageoppervlak met maximaal 14 procent in vergelijking met traditionele garages. Dit betekent dat u veel opbergruimte krijgt en dat er meer in de garage past dan alleen de auto.

Stevige constructie zorgt voor stabiliteit

Stabiliteit is een topprioriteit bij betonnen prefabgarages. Gewapend beton is een bijzonder sterk bouwmateriaal, dat de garage een lange levensduur en een grote stabiliteit geeft. Beton is echter ook een uiterst flexibel bouwmateriaal dat naar wens in vele vormen gegoten kan worden. Het is eenvoudig mogelijk om de betonnen prefabgarage aan te passen aan het bestaande bouwweefsel, zodat ze visueel goed in elkaar overvloeien en een harmonieus totaalbeeld ontstaat.

Tijd en geld besparen

Betonnen prefabgarages bieden een onovertroffen prijsvoordeel ten opzichte van het bouwen van een traditionele, gemetselde garage: ze zijn tot 40 procent goedkoper. De reden voor de lage prijzen van betonnen prefabgarages is dat ze door één firma geproduceerd en gebouwd worden. De afzonderlijke onderdelen kunnen op maat geprefabriceerd worden en worden industrieel geproduceerd. De eigenlijke installatie duurt dan slechts enkele uren. Bovendien is de goedkeuringsprocedure voor prefabgarages meestal korter dan voor gemetselde garages. Een bouwvergunning hoeft niet altijd aangevraagd te worden, in veel gevallen is een melding voldoende. 

Hoe kan ik mijn prefabgarage individueel samenstellen?

De eenvoudigste manier om uw JUWEL-prefabgarage volgens uw individuele wensen en behoeften samen te stellen is gebruikmaken van onze configurator. De tool is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. U kunt de informatie over uw geconfigureerde garage opslaan en eventuele vragen met ons bespreken.

Natuurlijk kunt u ook direct persoonlijk contact met ons opnemen en samen vinden we het juiste garagemodel voor u. Bezoek onze showroom om een eerste indruk te krijgen.

Hoeveel kost een prefabgarage?

Aangezien u uw prefabgarage zelf samenstelt volgens het modulaire principe en extra uitrusting kiest, kunnen we natuurlijk geen vast bedrag voor een prefabgarage opgeven. Om een eerste overzicht te krijgen, kunt u gewoon onze configurator gebruiken. Het grote voordeel daarbij is: De prijs wordt direct live aan u getoond en wordt aangepast bij elke extra uitrusting of maataanpassing. Zo weet u direct hoeveel uw prefabgarage kost.

Hoe wordt een prefabgarage geproduceerd? Is een prefabgarage even veilig als een gemetselde garage?

Alle prefabgarages van JUWEL zijn gemaakt van hoogwaardig gewapend beton met betonkwaliteit C30/37. Door de combinatie van massief bouwstaal en beton verkrijgen we een zeer stabiel en weerbestendig bouwmateriaal. Onze productie is onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole. Als eerste gecertificeerde Europese onderneming voor betonnen prefabgarages zijn we gerechtigd om de CE-markering te dragen. U krijgt een stevige prefabgarage die net zo veilig is als een gemetselde garage.

Is er een bouwvergunning nodig voor een prefabgarage?

Een bouwvergunning is niet altijd nodig, dit hangt af van de betreffende deelstaat. In sommige deelstaten volstaat een melding. In beide gevallen krijgt u ondersteuning van ons. We bezorgen u een tekening en een bouwbeschrijving van uw prefabgarage, die u kan voorleggen aan de bevoegde instantie.

Hoelang duurt de levering en montage?

Zodra u een garagemodel gekozen hebt, kan onze medewerker u al vertellen wanneer de levering mogelijk is. U kiest dan gewoon de gewenste datum. De levering en montage duurt dan slechts enkele uren, zodat u uw auto nog dezelfde dag in de garage kunt parkeren.

Alleen elementen zoals groendaken of fotovoltaïsche systemen worden achteraf geïnstalleerd.

Aan welke eisen moet voldaan worden voor levering en installatie?

De prefabgarage wordt geleverd met een speciale vrachtwagen. We kunnen ons dus aanpassen aan veel verschillende terreinen en opritten. Afhankelijk van de grootte van de garage bereiken de transportwagens een totaalgewicht van 40 ton. Om een vlotte levering en installatie te garanderen, moet de oprit correct voorbereid worden. U vindt alle nodige informatie in onze checklist.