Onze speciale constructies

Multifunctionele modules uit gewapend beton

Een prefab garage uit gewapend beton kan veel meer zijn dan een plek om de auto te stallen. JUWEL biedt u multifunctionele, technische plaatsoplossingen: Onze speciale constructies kunnen onder andere gebruikt worden als pompstation, machinestation, opslagruimte voor gevaarlijke stoffen of technisch station, naargelang uw behoeften. We hebben altijd de passende module voor u.e.

Onze contactpersonen helpen u graag.

Eén gebouw – talloze mogelijkheden

Aanvankelijk werden betonnen prefab garages vooral gebruikt als veilige parkeerplaats voor de gezinsauto, maar de laatste decennia hebben zij als flexibele, prijsgunstige systeembouw steeds meer toepassingsgebieden en locaties veroverd. Zowel particuliere opdrachtgevers als woningbouwbedrijven en ondernemingen waarderen de talrijke mogelijkheden. In veel gevallen worden onze speciale constructies gebruikt als opslagplaats, bijvoorbeeld voor de verwarming en watervoorziening van het huis, hout, pellets of fietsen. Velen van hen zijn al meer dan 20 jaar afkomstig van JUWEL – de specialist voor betonnen ruimtecellen, multifunctionele garages en vele andere producten uit beton.

Onze contactpersonen helpen u graag.

Speciale constructies voor de woningbouw

In elke bouwplanning krijgt een technische ruimte zijn vaste plaats. Naast het verwarmingssysteem en de externe toevoeraansluitingen bevinden zich daar bijvoorbeeld de warmwatertank en de verdelers of pompen voor de verwarming en de watervoorziening van het huis. Vaak werd hiervoor een ruimte in de kelder voorzien, maar met de stijging van de bouwprijzen zien steeds meer opdrachtgevers af van de bouw van een kelder. De technische voorzieningen moeten dan in de woonruimte ondergebracht worden, waar ze zeven tot tien vierkante meter in beslag nemen. Dit gaat ten koste van de leefruimte en vereist meestal compromissen bij de planning. De installatie van deze voorzieningen in een ruimtecel biedt hiervoor een goed alternatief.

Onze contactpersonen helpen u graag.

divider

Speciale constructies voor handel en industrie

Onze ruimtemodules groeien aaneen tot volledige bedrijfsgebouwen of nemen naast het hoofdgebouw afzonderlijke taken op zich. Veel bedrijven gebruiken ze om een ketelhuis, pellets of zelfs een warmtekrachtkoppeling te huisvesten. Ze gebruiken de modules echter ook vaak voor de opslag van lawaaierige machines zoals compressoren, voor een kleine aparte werkplaats, als verfspuiterij of ze slaan gevaarlijke goederen en materialen op in de ruimtecellen. Zelfs grote nutsbedrijven vertrouwen vaak op de ruimtecel, vooral in de elektriciteitssector, om belangrijke componenten en sturingen voor hun netwerken onder te brengen.

Onze contactpersonen helpen u graag.